Guide: Dit valg af seng er afgørende for din søvnkvalitet

Kvinde der sover godt i sin seng
Guide: Dit valg af seng er afgørende for din søvnkvalitet
Henrik Andersen
-
03/03/2023
-

Hvis du vil vågne op frisk og veludhvilet, så er det vigtigt, at du bruger tid på at vælge den rigtige seng. Der er mange forskellige modeller at vælge mellem, men det er afgørende for din søvnkvalitet, at du vælger en, som passer til din krop. Bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, her.

Størrelsen på sengen skal være rigtig

Det er vigtigt at vælge en seng, der passer til din krop og dine behov, men det er mindst lige så vigtigt, at den seng, du vælger, passer ind på dit soveværelse. Derfor bør du starte med at overveje, hvor stor din nye seng skal være. En dobbeltseng er som udgangspunkt er 160 cm bred og 200 cm lang, men du kan også vælge en større eller mindre model.

Hvis du ligger på siden, når du sover, så bør du vælge en blød madras, fordi den yder en bedre støtte til din krop. Sover du derimod på maven eller på ryggen, så er det bedre at vælge en mere fast madras, som giver dig optimal stilling i den specifikke soveposition. Dog har din kropsvægt også indflydelse på, hvilken seng du skal vælge.

Hvis du lider af rygproblemer eller andre former for smerter, er det vigtigt at vælge en seng, der kan give dig den nødvendige støtte og komfort, så du reducerer dine smerter mest muligt. En ortopædisk madras kan være en god idé, da den giver en ekstra støtte til rygsøjlen. Du kan se en oversigt over de bedste senge på Senge-testeren.dk.

Prisen er også afgørende

Prisen på en seng kan variere meget, så det er vigtigt, at du starter med at lægge et budget, så du er sikker på, hvor meget du har råd til at give for din nye seng. I den forbindelse bør du huske på, at en seng er en investering i din sundhed og dit velvære, så derfor kan det være en god idé at ofre lidt flere penge på en kvalitetsseng.

Det er altid en god idé at teste sengen, inden du køber den, uanset om du køber en seng med gavl, en kontinentalseng eller en elevationsseng. Prøv at ligge på madrassen i mindst 10 minutter og mærk efter, om den er behagelig og yder den rette støtte. På den måde får du mulighed for at vælge en seng, der passer til lige netop din krop.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!